mandag 2. juni 2008

En av de virkelig gode innspillingene


 Ole Edvard Antonsen imponerer nok en gang. Denne gangen med samtidsmusikk hentet fra Finland, Sverige og Norge. 


Det er klasse over vår norske stjernetrompeter Ole Edvard Antonsen - i denne innspillingen med konserter signert Harri Wessman (f. 1949), Britta Byström (f. 1977), Alfred Jansons (f. 1937) og Christian Lindberg (f. 1958).

Valg av musikk til denne platen er eminent satt sammen. Her får solisten vist frem sitt enorme spenn - både i klang og teknikk - og ikke minst i musikkforståelse. For det er noe eget ved hans spill og hans formidling av musikken. Det er overbevisende i klangbehandling og disse verkene krever også sin musiker i å beherske teknikk. Og slikt har Antonsen i rikt monn. I tillegg er det velrennomerte komponister som er valgt, og jeg må si at dette samtidsmusikkprosjektet er av det ypperste jeg har hatt fornøyelsen av å lytte til på en stund.

Med seg har Ole Edvard Antonsen Nordiska kammerorkestern, et flott orkester som har tilhold i svenske Sundsvall. Det hele blir ledet av Christer Lindberg som vet å behandle musikk av nyere dato.

Komponistene har selv skrevet om sine verk i cd-heftet, noe som gir et godt innblikk i hva slags tanker og ideer som ligger bak komposisjonene. 

Dette er en meget god plate som anbefales!

På plata:
Wessman, Harri: Concerto for Trumpet and Orchestra (1987)
Byström, Britta: Förvillelser – concerto for trumpet and orchestra (2005)
Janson, Alfred: Norwegian Dance – with thanks to Rikard Nordraak (1996)
Lindberg, Christian: Akbank Bunka for trumpet and chamber orchestra (2004)

OLE EDVARD ANTONSEN: Nordic Trumpet Concertos
Nordiska Kammerorkestern, Christer Lindberg (dirigent)
BIS-CD-1548 (2007)
Spilletid: 65:24


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar