mandag 18. august 2008

En fugleopera

Det er smått surrealistisk det hele - operaen «3 x 3» av Glenn Erik Haugland er en tidvis nevrotisk, delvis bisarr fortelling om maktbalanse. Og det er snedig gjort - for forestillingen er for barn.

Om dette er en opera - eller et teaterstykke der teksten er en integrert del av musikken kan man tygge litt på. Men det er holdt i et strengt format, der kammermusikkfølelsen og det rene og klare lydbildet er toneangivende.
Historien er dramatisk nok, og den ble godt lagt merket til med rundt 135 framføringer etter premieren i 2000.
Jeg sitter vel med følelsen at dette gjør seg enda bedre på scenen enn i cd-formatet, men vi får i alle fall ta del i ny musikkdramatikk for barn og ungdom - noe som er prisverdig.
Musikerne på prosjektet gjør et meget godt inntrykk. Lydkvaliteten er meget god - og opplevelsen er så absolutt verd å ta spandere litt tid på.
Møtet med de tre fuglene Kolo, Kama og Kiki er spennende og jeg må innrømme at jeg godt kunne tenke meg å se denne forestillingen om den en gang skulle dukke opp på scenen igjen.

Glenn Erik Haugland står for musikken - og elektronikken, tekstene er skrevet av Heidi Tronsmo, Tore Vagn Lid og Glenn Erik Haugland 
....og så var det fuglene da;
Kama: Heidi Tronsmo, klarinett og sang er Kama
Tomas Nilsson, slagverk og stemme er Kolo
og Kiki bringes til liv av Jessica Naeser
Fuglekikkeren: Lars Eggen

GLENN ERIK HAUGLAND: «3 x 3»
Opera Omnia Records (2007)

Spilletid: 41:44



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar