torsdag 21. oktober 2010

God Mendelssohn fra Bergen

Andrew Litton og Bergen Filharmoniske orkester gir oss en Mendelssohn-plate som virkelig fenger øregangene. Her får vi den utrolig fine tredje symfonien, kombinert med hans siste symfoni - Reformasjonsymfonien.

Bergen-orkesteret viser igjen at de er på vei til å ta et stort steg inn i den musikalske toppklassen. Her er det innlevelse og drivende godt samspill som gjelder.
Det er godt å høre at detaljarbeidet til Litton her gir et meget godt musikalsk resultat. Litton er også særdeles tro mot Mendelssohns partiturer - og det klingende resultatet er meget bra.
Det er i særdeleshet den tredje symfonien som fanger den største oppmerksomheten i denne lytterens ører - mer på grunn av at jeg har et nærere forhold til den enn til den femte symfonien.
Orkesterets instrumenter skinner godt i Symfoni nr.3 og som bærer tittelen «Den Skotske». Det er driv over musiseringen - og orkestergruppene utfyller hverandre på en flott måte.
Den femte symfonien - med Martin Luthers salme «Vår Gud han er så fast en borg» som det sentrale tema i siste sats - framføres med en god porsjon inderlighet - og det er imponerende at orkester og dirigent får denne symfonien til å vokse i musikalsk styrke på en måte som gjør at interessen holdes ved like hele veien.
Dette er en meget god plate!

FELIX MENDELSSOHN: Symfoni nr.3 "Skotske" - Symfoni nr.5 "Reformasjon"
Bergen Filharmoniske orkester - Andrew Litton
BIS SACD-1604 (2010)
Spilletid: 70.14

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar