onsdag 23. januar 2002

Sterk og fasinerende

Hilde Torgersens «Voice Stories» er blitt et utrolig fasinerende bekjentskap og består av stykker for stemme og elektronikk. Felles for dem alle er at de på ulikt vis formidler sterke kvinneskjebner fra forskjellige kulturer og tider, laget av noen av de mest sentrale komponistene i samtiden.

Den unge vokalisten markerer seg kraftig med denne plata, rett og slett på grunn av den rike klangen stemmen hennes har. Og hennes samarbeid med en av landets dyktigste produsenter, Arild Erikstad, har resultert i en plate som fanger oppmerksomheten fra første til siste strofe. Torgersen har temperament, og er også dyktig i mer vare partier, noe som gir hennes tolkninger et stort spekter av klangfarger.
«Masago's Confession» av Alejandro Vinao, er opprinnelig en scene fra kammeroperaen Rashomon. Librettoen er basert på en novelle av Ryunosuke Akutagawa. «Hildegard's Dream» av samme komponist formidler en av de mest kjente av Bingens religiøse visjoner. I «La fabricca illuminata» av Luigi Nono, er sangeren en kommentator til - og plassert i sentrum av høyttalere som formidler lyden av livet og dramaet i en fabrikk, krysset med sekvenser av korstemmer, mens Giacinto Scelsis stykke «HÔ» baserer seg på sanskrit ord og «Taiagaru» er et rastløst vilt afrikansk-inspirert verk.

HILDE TORGERSEN:
«Voice Stories», Albedo ALBCD 012 (2001).
Spilletid: 65:58
Distribusjon: Musikkoperatørene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar