torsdag 30. juni 2011

Utsøkt triospill

Leif Ove Andsnes kan sin Schumann - og på denne dobbelt-cd'en har han med seg søskenparet Christian og Tanja Tetzlaff på henholdsvis fiolin og cello. Et triosamarbeid som virkelig er av ypperste merke!

Robert Schumann (1810-1856) var i stor grad en komponist for pianoet. Hans vakre småstykker, hans klaverkonsert og hans klavertrioer skinner høyt på den musikalske stjernehimmel. Selvsagt skal man ikke glemme symfoniene og en del andre orkesterverk, men geniet trer virkelig frem i det mindre formatet - syns nå jeg.
Derfor var det spennende å la tonene på denne innspillingen treffe øregangene. Og med en gang skjønner man at dette er stor kunst som presenteres - takket være tre strålende musikere som tolker Schumann på en fremragende måte.
Alle satsene presenteres med en intensitet som musikerne klarer å skape i løpet av den første tonen. Her ligger egentlig hele løsningen - for vi vet at musikerne er usedvanlige hver for seg. Når de også finner sammen i sin felles tolkning, med den herlige musikalske flyten, blir dette en litt unik opplevelse.
Ja visst finnes det strålende innspillinger av Schumanns trioer, blant annet av Beaux Art trio og Florestan trio, men det er noe aldeles spesielt med samspillet mellom Andsnes og Tetzlaff-søsknene. Det er rikt og den klangen ensemblet maner frem et utsøkt!
Skaff deg denne - du vil ikke angre!

På platen:
Fantasiestücke für klavier, Violine and Violoncello, Op.88
Klavertrio nr.1 d-moll op.63
Klavertrio nr.2 F-dur op.80
Klavertrio nr.3 g-moll op.110
Sech Stückein kanonischer Form, Op.56

ROBERT SCHUMANN: Piano trios
Leif Ove Andsnes, piano - Christian Tetzlaff, fiolin - Tanja Tetzlaff, cello
EMI Classics (2011)
Spilletid: 122' (2cd)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar