lørdag 17. september 2005

...dit ingen ting når...

Tidvis små bølger - tidvis store bølger. Impulsene slår inn over tørt land, utforsker hver minste grop, gir næring til et hvert organisk element, og utsletter sin egen lille verden - før det begynner på nytt igjen.

Cello - elektronikk - improvisasjon. Slikt kan fort bli kaotisk, men med den glitrende instrumentalisten Tanja Orning i sentrum for klanger skapt av Christian Wallumrød og et spennede samspill med Natasha Barretts datastrukturer er "Cellotronics" en plate som graver dypt i søken etter nye opplevelser. Her kan man si at improvisasjon-kunsten virkelig er blitt brukt med omhu (i den grad improvisasjon kan brukes bevisst).
Musikeren og lydkunstneren Tanja Orning integrerer akustiske og elektroniske elementer i en for mange kontroversiell sfære. Og hvis man bare bruker et halvt øre til denne musikken vil den raskt bli avfeiet og glemt. For det mest fasinerende er hvordan hele prosjektet "Cellotoronics" for hver gjennomlytting blir til et eget univers av musikalsk kraft som hele tiden gir ny næring til lytteropplevelsen. Dette er så rik musikk at nye detaljer dukker opp hver gang plata snurrer i spilleren.
Arbeid i forhold til visuelle uttrykk er også en Orning-spesialitet. Plata inneholder et bonus-spor i MPEG4 format, "Krull Quest" - en film i commodore-aktig grafikk av Risto Holopainen med musikk av Øyvind Torvund.
Musikken er skrevet av; Tanja Orning, Henrik Hellestenius, Christian Wallumrød, Natasha Barrett, Øyvind Torvund og Eivind Buene. 

TANJA ORNING: "Cellotronics"
Albedo ALBCD 024 (2005)
Spilletid: 60:30

Smakebiter finner du her! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar