onsdag 21. mars 2007

Stjerneduo i verdensklasse

Her kan man bare legge seg paddeflat av beundring. Ikke bare har Solveig Kringlebotn valgt musikk som passer usedvanlig godt til hverandre på denne platen, men hun beshersker også de krevende sangene på en beundringsverdig måte. Og pianisten Malcolm Martineau er så absolutt med på notene - og er sterkt medvirkende til at "Erwartung" er blitt et album i den internasjonale toppklassen.

Her finner vi 66 minutter med total lytter-nytelse. Kringelbotns stemme er moden og klar, og passer perfekt inn i lydbildet som her er skapt. Også sangerinnens diksjon er det klasse over, noe som gjør den totale opplevelsen usedvanlig behagelig.
På "Erwartung" finner vi; "Vier lieder op.2" av Arnold Schönberg, "Sanger fra op.39" av Richard Strauss, "Wesendonck-lieder" av Richard Wagner, "Fire Mignin-sanger" av Hugo Wolf, samt et utdrag fra Max Regers "Schlichte Weisen".Kringlebotns forrige plate, Haugtussa, fikk ”klassiker-status” i blant annet verdens største klassiske musikktidsskrift, BBC Music Magazine, som belønnet den med maks antall stjerner.
Solveig Kringlebotn har sunget på de fleste store operahus i verden, med bl.a. fem hovedroller på Metropolitan i New York. Hun har sunget med orkestre som Berliner- og Wienerfilharmonikerne, hun har gjestet de mest prestisjetunge festivalene i Edinburgh og Salzburg, og vært solist under Proms-konsertene i Royal Albert Hall fire ganger. 

SOLVEIG KRINGLEBOTN: "Erwartung"
NMA Records 5 (2006)
Spilletid: 66:02

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar