søndag 5. april 2009

Øregodt fra Kringlebotn

Hun imponerer stort denne gangen.
Igjen viser Kringlebotn vilken sublim romanse-tolker hun er. Hun har for all verden vist hvor stor hun er på operascenen, men det er vel så godt å lytte til hennes sang i det lille formatet.
Denne gangen har hun tatt for seg noe som kan sies å ha vært 1800-tallets «slagere». Ut av ermet drysser hun lekre tolkninger signert Gireg, Kjerulf og Backer Grøndahl.

Det er nemlig en udelt fryd å høre hvordan hun med omhu bruker sitt store og velslepne vokale register i dette formatet. Og når man også får en meget dyktig akkompagnatør i Gunilla Süssmann på kjøpet, så er faktisk det meste sagt.
Skal man kjøpe inn en cd til jul - som er helt fri for julestemning, men som renner over av alt det en god klassisk plate skal ha - bør denne absolutt tas med i handlekurven.
---
Solveig Kringlebotn har i dag en stor internasjonal karriere. Hun har gjestet Proms-konsertene i Royal Albert Hall fem ganger, hun har vært på turne med velrenommerte orkestre som Berliner-filharmonikerne, hun har sunget på kjente festivaler som Hollywood Bowl, Edinburgh, og Glyndebourne.
Videre har hun sunget på verdens fremste operahus, bl.a. i London, Paris, Roma, Berlin, Wien, München og under de prestisjefylte Salzburg-festspillene. Hun har arbeidet med de fleste av dagens store dirigenter, som Mehta, Gardiner, Harnoncourt, Abbado, von Dohnanyi, Chung, Pappano, Rattle, Rozdestvensky og Welser-Möst.
I den senere tid har hun sunget fire hovedroller på Metropolitan i New York. Etter rolledebuten som Eva i Wagners "Mestersangerne" skrev New York Times at "Hearing her is like having a bird warm in one´s hand". I tillegg ble forestillingene "Eugen Onegin" og "Flaggermusen" med Kringlebotn i ledende roller kringkastet på radio over hele Amerika og Europa, mens magasinet Opera News portretterte henne over seks sider.
Videre har hun gjestet Salzburg-festspillene, Bastille-operaen i Paris og San Francisco. Hennes debut som Lady Macbeth i operaen ved samme navn av Sjostakovitsj, ble av vestkystpressen beskrevet som sensasjonell.
Utdrag fra plata:
«Mot kveld», «Liden Kirsten», «Der skreg en fugl», «Og jeg vil ha meg en hjertenskjær», «Kløvereng». 

SOLVEIG KRINGLEBOTN: «Romanser - Songs from the golden era of Norwegian music»
NMA6 (2008)
Genre: Kunstmusikk

Spilletid: 1:12:06 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar