mandag 17. desember 2012

Variert Svendsen-cd

Fra norske rapsodier, via en nydelig spilt cellokonsert til en flott tolket symfoni. Musikken til Johan Svendsen (1840-1911) lever på denne innspillingen.

Dette er den andre av i alt tre planlagte innspillingen med orkesterverkene til en våre store nasjonalromantiske komponister. Og igjen overbeviser Bergen-filharmonien, som under kyndig ledelse av Neeme Järvi virkelig gir sitt beste til å spre kjennskap til det norske musikkmangfold innen den klassiske sjangeren.
På denne innspillinger er det «Cellokonsert i D-dur» op.7 som favner stor interesse hos undertegnede. Og igjen får vi oppleve en Truls Mørk som spiller utsøkt. Hans formidling av de fine melodiske linjene i verket er forbilledlig - og når Bergen-filharmonien er så lydhøre i sitt samspill, er dette platas høydepunkt for min del.
Men bevares - de tre andre verkene er også nydelig å lytte til og de friske tolkningene av «Norsk rapsodi nr.3» op.21 og «Norsk rapsodi nr.4» op.22 er herlig lytting.
Også den avsluttende «Symfoni nr. 2 i B-dur» op.15 formidles med orkestral bravur og kan på mange måter likestilles med innspillingen til Oslo-filharmonien med Mariss Jansons.
Joda - all ære til vestlandets flotte orkester. Det er bare å glede seg til lansering av den tredje platen i denne serien.

JOHAN SVENDSEN: Orchestral Works vol. 2
Truls Mørk, cello
Bergen Filharmoniske orkester - Neeme Jåarvi (dirigent)
Chandos CHAN 10711 (2012)
Spilletid: 72:09


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar