torsdag 12. juni 2014

Et friskt pust

Igjen får det musikkelskende publikum tydelig beskjed om at det kommer mer nytt og godt fra Valdres-traktene. Ikke før Hemsing-søstrene har fått sine gjennombrudd, ligger nå alt til rette for at Guro Kleven Hagen får sin internasjonale stjerne hengt et par hakk høyere.

Med denne innspillingen av fiolinkonserter signert Max Bruch og Sergej Prokofiev, så tar hun steget inn klassen der man finner glitrende utøvere. Hun er på denne platen sammen med Oslo-filharmonien, under ledelse av Bjarte Engeset. Han leder orkesteret med stor trygghet og lar musikerne briljere akkurat så mye at solist og orkester utfyller hverandre på en fasinerende måte.

Platens første verk er Max Bruchs «Fiolinkonsert nr.1 g-moll» op.26. Mange betegner denne konserten som den største konserten, og i denne tapningen taper definitivt ikke konsertens kvaliteter seg. Den spilles med stor overbevisning og friskhet. Ja selv i de store lidenskapelige partiene briljerer den unge solisten. Sterkt spilt.

Prokofievs andre fiolinkonsert er kanskje ikke den mest spilte, men med den er tidvis betagende vakker. Spesielt i den langsomme satsen, der Hagen igjen viser hvor stor hennes musikalitet allerede er. Hennes tekniske ferdigheter

Hun  spiller også på ett instrument som er med på å gi lytteren en fantastisk opplevelse. Fiolinen var den tidligere mesterfiolinisten Fritz Kreislers instrument.

GURO KLEVEN HAGEN: Fiolinkonserter av Bruch og Prokofiev
Oslo Filharmoniske orkester - Bjarte Engeset
Simax Classics PSC 1266 (2014)
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar