tirsdag 24. oktober 2017

Stemningsfull reise

Et middelalderensemble med gammel og nyskrevet musikk. Musikerne i Currentes gjør dette med den største selvfølgelighet - og det fungerer.

Det er kjærlighetssanger som de deler med lytteren på denne platen - sanger som i dette ensemblets kledning har fått en litt annen instrumentasjon i tolkningene.
Instrumentariet på platen inneholder spennende kombinasjoner som blokkfløyter, clavisimbalum, og fioliner - som sammen med den menneskelige stemmen skaper en musikalsk ramme som er meget troverdig. Musiseringen til medlemmene i Currentes er preget av inderlighet og ærlighet - og når man har troen på en formidling så går det hjem hos lytteren også. Derfor blir ikke dette bare en ny plate med kjærlighetssanger fra senmiddelalderen.
Når Currentes også har med seg samtidskomponisten Eivind Buene på laget - er det grunn til å spisse ører. Han har skrevet en rekke miniatyrer - som plasseres rundt om på platen - i tilfeldig rekkefølge. Også dette fungerer - både som en vekker for nysgjerrige ører og som kommentarer til den over seks hundre år gamle musikken som presenteres.
Platen er meget god - og utvalget av musikk er nennsomt gjort!

Komponister som er representert:

Francesco Landini (1325/35-1397)
Eivind Buene (f. 1974)
Guillaume de Machaut (1300-1377)
Guillaume Dufay (1397-1474)

CURRENTES: «Altera Luce»
LAWO Classics LWC1132 (2017)
Spilletid: 54.09

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar