mandag 9. oktober 2017

Harmonimusikk mot nye høyder

Oslo kammerakademi er ute med nok en glitrende innspilling. Denne gangen med Mozarts to serenader for harmonibesetning, samt tidsriktig operatranskripsjoner. Og musikken er riktig så fint formidlet av dette herlige ensemblet.

Man behøver så visst ikke være musikk-kjenner for å like denne platen. Den bør sitte i øregangene hos de fleste som gir denne musikken litt oppmerksomhet.
Harmonimusikk ble på Mozarts tid en slags musikkmote - noe den geniale komponist visste å utnytte - all den tid han hadde havnet litt i unåde hos fyrste-erkebiskopen i Salzburg - så nå måtte han innynde seg i Wien.
Og om serenadene hans ble framført like levende som på denne innspillingen så er det lett å skjønne at han gjorde lykke.
For de to serenadene - med verknumrene 375 og 388 er så hørevennlig at de er nødt til å bli lagt merke til. Og de må være usedvanlig morsomt å spille denne musikken.
På platen har Oslo Kammerakademi også tatt med Ouverturen og arier fra 1. akt fra operaen «La Clemenza di Tito» - et typisk eksempel på at slik musikklitteratur ofte ble transkribert for harmoniensemble - en type ensemble som var svært så anvendelig i datidens Wien.
Joda - det er bare å nyte denne innspillingen - for det formidles og musiseres med stor innlevelse!
Oslo Kammerakademi ledes av solo-oboisten i Oslo Filharmoniske orkester, David Friedemann Strunck.

På platen:
«Serenade i Ess-dur» K375
«Serenade i c-moll» K388
«La Clemenza di Tito» K 621 (utdrag)

OSLO KAMMERAKADEMI: Harmonimusikk av Mozart
LAWO Classics LWC1141 (2017)
Spilletid:  79.52

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar