søndag 1. oktober 2017

Den moderne UR-musikken fra Trondheim

Kammerkoret Aurum lanserer platen «UR» med musikk fra det lokale musikklivet i Trondheim. Det 24 stemmer sterke koret overbeviser med en plate - som bærer frem ny og ukjent musikk på en meget fin måte.

Koret - som er Trondheim-basert - er et forholdsvis ungt kor, etablert i 2006, men har allerede rukket å gjøre seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt.
I 2015 gjorde de rent bord i Norgesmesterskapet for kor, og har samarbeidet blant annet med Trondheim symfoniorkester, Motorpsycho og Det Norske Solistkor.
Musikken de har med seg på platen passer koret meget godt. Det er tydelig at de trives med de forskjellige klangene komponistene har skapt - og det er veldig godt å høre et kor med tydelig diksjon.
Platas lille svakhet - etter min subjektive oppfatning - er at musikkstykkene - med et par meget fine unntak - ikke fester seg helt innerst i øregangene. Likevel er dette en god plate, som helt sikkert vil glede korentusiaster.
Korets dirigent Eva Holm Foosnæs bidrar også på denne platen som komponist - og her er det et solid musikalsk komponisttalent som viser seg frem.

Om prosjektet:
Ur er tiden som går. Fortid møter fremtid, unge krefter slipper til og bringer tiden videre. Ur er det opprinnelige. Der vi kjenner våre dypeste røtter, dit vi ser tilbake til for å få perspektiv på hvor vi er på vei. Ur er natur. Steinrøysa som klamrer seg oppover fjellsiden, hard og ufremkommelig, majestetisk og uendelig vakker. Tid, opprinnelse og natur er kjerneverdier i «UR».

På platen:
Eva Holm Foosnæs: «Tre sanger til skogen»
Eva Holm Foosnæs: «Vé no velkomne med æra»
Odd Johan Overøye: «Knølkvalen», «Steinbiten» og «Breiflabben»
Øyvind Johan Eiksund: «Voggesang for ein bytting»
Martin Eikeset Koren: «Tre reiskapar»
Geir Døhlie Gjerdsjø: «Lev vår draum»

KAMMERKORET AURUM: «Ur»
2L 129-SACD (2016)
Spilletid: 44.49

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar