tirsdag 14. mai 2019

Den sene Brahms

Eugene Asti er ute med sin første solo-plate - og han gir seg i kast med musikk som burde skli rett inn i øregangene, men det blir litt for riktig spilt. Komponist er Johannes Brahms (1833-1897)

Det er smektende og faktisk balsam for sjelen å lytte til Brahms sine sene skriverier. På denne platen er det tre samlinger med pianomusikk som Brahms skrev sent i sin komponistkarrière - ja han hadde faktisk "lagt opp" som komponist da han i 1891 fikk ny inspirasjon av klarinettisten Richard Mühlfeld. Resultatet ble «Fantasien» op.116 - «Drei Intermezzi» op.117 og «Klavierstücke» op.118. 16 lekre småstykker som Eugene Asti formidler på platen «Late Piano Works».
Asti er en dyktig pianist - og det er spennende at han nå gjør sin første solo-plate. Likevel sitter undertegnede igjen med følelsen at dette er "helt riktig spilt", men at det mangler det lille.
Vi er jo bortskjemt med både norske og utenlandske stjernepianister som har gitt seg i kast med disse Brahms-stykkene - og spesielt innspillingene til den forlengst avdøde Julius Katchen sitter fortsatt godt i høyttalerne her hjemme.
Brahms er vanskelig å formidle med den dype innlevelsen som musikken og mannen krever - og Astis versjon blir en spilleflink opplevelse.
Det lydtekniske er som vanlig meget god på denne platen.

JOHANNES BRAHMS: Late Piano Works
Eugene Asti, piano
LAWO Classics LWC1148 (2018)
Spilletid: 62.42
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar