onsdag 1. mai 2019

Et aktuelt storverk

Helge Iberg innfrir igjen - denne gangen med et enormt musikalsk byggverk - en concerto grosso i storformat!

Det er sterke musikalske krefter Helge Iberg har satt i sving med dette verket. «Songs from the Planet of Life» er i ni satser og det times lange verket er skrevet for 5 solister, resitatører og orkester.
Dette er et solid innspill i den globale klimakrisen. Verket er basert på korte dikt fra taoistisk naturtradisjon, og diktene resiteres både på kinesisk og engelsk og funger særdeles godt som en slags programmatisk binding mellom verkets satser.
Tonespråket er holdt i en slags moll-aktig klangbase - passe alvorlig - og egnet til å understreke budskapet Helge Iberg meisler sammen i dette utrolige verket.
Nå har han selvsagt med seg et fantastisk knippe aktører på platen; Elise Båtnes på fiolin, Christian Ihle Hadland sitter på pianokrakken, mezzosopranen Marianne Beate Kielland fargelegger de vokale sekvensene sammen med barytonen Frank Havrøy - og den melankolske altfløytens klang formidles av Tom Ottar Andreassen.
Resitasjonen tas hånd om av Sidsel Endresen og Liu Tiegang.
Og selvsagt så overbeviser Kringkastingsorkesteret. Dette orkesteret behersker det meste innen musikkformidling - og denne gangen gir musikerne sitt beste under ledelse av Kai Grinde Myrann.
«Songs from the Planet of Life» anbefales på det aller varmeste.

HELGE IBERG: «Songs from the Planet of Life»
Concerto grosso for 5 solister, resitasjon og symfoniorkester
Aurora ACD 5093 (2019)
Spilletid: 59.57

1 kommentar:

  1. Dette forbauser meg i grunnen ikke. Helge lager og har skapt musiske lekkerheter gjennom mange år, uforutsigbare, tonale uhørte og frekke, stundom smaksfremmede ( takk og pris ) og ikke minst vært sesamåpner for vår skalatonale verden!


    sesamåpner for nye muligheter innen vår skalatonale verden!

    SvarSlett