torsdag 7. april 2011

Å oppdage noe...

Dette er musikk som spenner vidt - både i tid og i uttrykk. Og i det store og hele har Synne Skouen lykkes med sitt "Best of..." album.
Synne Skouen har vært en toneangivende person i norsk musikkliv og i norsk kulturdebatt i en årrekke. Kulturspaltist i Aftenposten, Musikk- og kultursjef i NRK, men fremfor alt - en kompromissløs komponist.
Nå kan vi altså fordype oss i deler av Synne Skouens musikalske univers.

Og det er en udelt glede å lytte til Skouens musikk. Og det hele blir meget godt presentert med solide framføringer av Oslo strykekvartett - Geir Inge Lotsberg, fiolin - Ellen Ugelvik, piano - KORK - Tone Kruse, alt - Johannes Martens, cello og slagverksensemblet SISU.
Spesielt må nevnes musikken fra balletten «Volven», der Christian Eggen og KORK stortrives. Balletten er basert på det store norrøne diktet Voluspå, som har form av Volvens spådom. Dette vil for mange være et etterlengtet gjenhør med et klanglig og spennende musikalsk univers.
Med andre ord kan man la seg forføre av denne innspillingen - ikke bare på grunn av fremførelsenes kvalitet, men like mye fordi man hører at musikken er gjennomarbeidet fra en kunstner som kan sitt håndverk.

SYNNE SKOUEN: «Call-notes»
AURORA (2011) - ACD5062
Genre: Samtidsmusikk
Spilletid: 1:11:57

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar