onsdag 16. januar 2013

Barokksolistene: Utsøkt barokkmøte

«London Calling» er tittelen - og bør ikke forveksles med det legendarisk rocke-albumet til The Clash. Men tittelen er helt på sin plass fordi platen presenterer musikk av komponister som satte sitt store preg på London i sin samtid. Og som Barokksolistene selv sier det: «It's just old pop-music». Spot on!

Det er fire store komponister som Barokksolistene har hentet frem til denne innspillingen. Händel, Geminiani, Veracini og Corelli har alle en lysende plass i musikkhistorien, og det helt herlig at Barokksolistene nå gir oss barokkmusikk av ypperste klasse.
Med seg på denne platen har de mezzosopranen Tuva Semmingsen, som for tiden jobber som solist i operaen i København. Men Semmingsen tar mer enn gjerne med seg barokkens mestere rundt om når hun holder konserter - blant annet i Oslo.
Det er Händel hun serverer her - musikk som hun formidler utrolig godt. Semmingsen har evnen til å «kle» musikken på et formidabelt vis. Hennes varme mezzo passer utrolig godt i lydbildet, og det hele høres så enkelt og uanstrengt ut. Dette blir musikalske perler av format i hennes tolkninger.
Barokksolistenes egne musikalske tildragelser er et par usedvanlig gode tolkninger av Geminianis berømte Concert Grosso "La Folia", samt en Concerto grosso av Corelli og en Sonata av Veracini.
Dette er en plate som kan snurre i spilleren til tidens ende - den er usedvanlig god!

På platen:
Georg Friedrich Händel (1685-1759): Fra «Amadigi di Gaula»
Georg Friedrich Händel (1685-1759): Fra «Hercules»
Georg Friedrich Händel (1685-1759): Fra «Theodora»
Arcangelo Corelli (1653-1713): Concerto Grosso D-dur op.6 nr.4
Francesco Maria Veracini (1690-1768): Sonate i A-dur op.2 nr.9
Francesco Geminiani (1687-1762): Concerto Grosso nr.12 d-moll «La Folia»

BAROKKSOLISTENE / TUVA SEMMINGSEN: «London Calling»
BIS SACD 1997 (2012)
Spilletid: 76:17

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar