fredag 21. februar 2014

Vakker og underholdende

Arne Nordheim sa en gang: - Gaute Vikdal spiller ikke trombone, han er en trombone!
Og med denne platelanseringen kan jeg være enig. Vikdal er en eminent trombonist og lurspiller, og de verkene Nordheim har skrevet passer den strålende musikeren meget godt.

Plata begynner med de «The Hunting of the Snark» og «The Return of the Snark». To soloverk der Vikdal på en fortreffelig måte klarer å formidle et tonespråk og et klangbilde som er helt i ypperste klasse. OHM 95 for to lurer og elektronikk er et vakkert verk - helt enkelt - og cd-en avsluttes med «Bjølle og Fjelle» og «Nordklang».
Denne platen befinner seg i den øverste sfære av soloplater. Den er spesiell, men også utrolig vakker og ikke minst underholdende. Jeg nøler ikke et sekund med å lansere denne som en av årets virkelig store begivenheter på cd.
Det er vanskelig å trekke frem enkelt e verk fra denne platen, men undertegnede har alltid vært svak for begge «Snark-stykkene», samt OHM. Musikk man egentlig aldri blir lei av.

Arne Nordheim (1931-2010) og Gaute Vikdal samarbeidet siden 80- tallet, da de sammen framførte verket «The Hunting of the Snark». Alle komposisjonene Nordheim har dedikerte til Vikdal er nå samlet på på denne platen - og det klingende resultatet ville nok komponisten selv vært mer enn fornøyd med.

GAUTE VIKDAL PLAYS ARNE NORDHEIM
Euridice EUCD 83 (2013)
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar