torsdag 17. februar 2000

Jon Øivind Ness: Spennende portrett

Jon Øivind Ness (f. 1968) har gjort seg bemerket i løpet av 90-tallet. Han fikk Edvard-prisen i 1998, og ett av verkene på denne platen, «Schatten» fikk prisen som Årets verk av Norsk Komponistforening i 1993. Nå er fem av han komposisjoner samlet på denne varierte og spennende platen.

Selvsagt er «Schatten» med, framført av Trondheim Symfoniorkester og ledet av samtidsmusikkens store forkjemper Christian Eggen.
Eggen er også sentral på fire av platas fem spor. Han dirigerer Oslo Sinfonietta i «Dandy Garbage» og  «The Dangerous Kitten», der trombonisten Sverre Riise overbeviser i formidlingen av dette litt humoristiske verket.
Eggen leder også Cikada ensemble i «Interrupted cycles», mens det siste verket - «Charm» fremføres av Cikada strykekvartett.
Og sett under ett blir man imponert av Ness sine komposisjoner, og like fullt imponert over det arbeidet en mann som Eggen legger ned i å få formidlet musikken ut til publikum.
«Dandy Garbage» er en plate med mange overraskelser - og mye spennende musikk, der spesielt den «farlige kattemusikken» fasinerer ørene.

JON ØIVIND NESS: «Dandy Garbage»
Aurora ACD 5012 (1999)
Genre: Samtidsmusikk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar