mandag 17. november 2003

Revolusjonen


De siste årene har en rekke yngre komponister oppnådd internasjonal suksess og vist fram stor originalitet og særpreg. POING er ett av ensemblene her hjemme som har beina plassert i flere sjangere.

Samtids-impro-jazz, impro-samtids-jazz eller jazz-samtidsimpro. Mulighetene er mange. Og på denne plata spiller POING musikk som bryter med det som er av båser. Musikk signert noen av landets fremste samtidskomponister viser også at nedrivningen av båsene er bortimot fullendt.
POING går denne gangen ikke av veien for å trekke inn elementer fra jazz, rock eller cabaret-stilen inn i samtidsmusikken og anerkejnte internasjonale komponister som Brian Ferneyhough, Volker Heyn og Richard Barrett er nylig bidratt med musikk til dette unge ensemblet.
På «Giants of Jazz» framføres «Essential extensions» av Maja Solvedig Kjelstrup Ratjke, «(But Brother Ass, there is a whole dimension lacking to what you say. How is it possible for one to convey this in Oxford English?») av Knut Olaf Sunde, Eivind Buenes «Seven types of Ambiguity», «Giants of jazz» av Øyvind Torvund, samt videoen «Lumiére, espaces et vertes», som er en hyllest til Ingierstrand Bad utenfor Oslo.
Poing består av; Rolf-Erik Nystrøm, saksofoner - Frode Haltli, akkordeon og Håkon Thelin, kontrabass.


POING: «Giants of jazz»
Royal Records, RR 90 210 (2003)
Spilletid: 51:00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar