onsdag 4. april 2007

Grieg trio imponerer - igjen!

Musikk av Ludvig van Beethoven (1770-1827) og Lasse Thoresen (f. 1949) er koblet på den tredje Beethoven-platen som Grieg trio gir ut. Og det er en velkommen kontrast denne utrolig fine trioen deler med oss.

Platen innledes med «Erkehertugtrioen» av Beethoven - med opustallet 97. Dette verket viser  hvor dyktig Beethoven behandler kammerformatet. Og Musikerne følger så utrolig godt opp Beethovens fine skriverier.
De får musikken til å leve - de viser hvilket herlig samspill de besitter og musikerne - både som enkeltmusikere og som ensemble - fremviser en formidling som er mildt sagt strålende.
Når de også har tatt med den andre klavertrioen til Lasse Thoresen, så viser trioen frem noe av det ypperste innen kammermusikk-kunsten. Og igjen er det musikaliteten i formidlingen som treffer oss foran høyttalerne.
Lasse Thoresen er en eminent skaper av fascinerende klanger - og denne trioen er ikke noe unntak. Musikken er inderlig og takket være et særdeles godt ensemble så treffer musikken og fremskaffer den nysgjerrighet hos lytteren som er så viktig.
Denne platen fortjener mange runder i cd-spilleren - den er av ypperste kvalitet.

Grieg trio er:
Vebjørn Anvik (piano), Sølve Sigerland (fiolin) og Ellen Margrete Flesjø (cello)
Ludvig van Beethoven: «Klavertrio i B-dur» op 97 - Erkehertug
Lasse Thoresen: «The Descent Of Luminous Waters - klavertrio nr.2»

GRIEG TRIO: Beethoven*Thoresen
Simax Classics PSC1167 (2007)
Spilletid: 63.06

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar