fredag 17. desember 2010

Så fortjent som bare det!

Denne innspillingen har nå fått 2 Grammy-nominasjoner! Best Surround Sound Album og Best Small Ensemble Performance. Får de en fortjent grammy eller to, deles den ut i februar 2011. Bare å gratulere masse!

TrondheimSolistene anses som ett av verdens beste kammerorkestere. Og det beviser de til gangs på denne platen med musikk av Grieg, samt to nye verk – av Emilia Amper og Gjermund Larsen.
“I folketonestil” er Griegs pasjonerte lek med en enkel folkevise. Han briljerer med harmonisering og uttrykk og lager en hel historie av et par små strofer. “Holbergsuiten” er elsket for sin skjønnhet og fryktet for sine utfordringer og er et konglomerat av europeisk musikktradisjon og en genuin norsk klangverden. Og her varter ensembelet opp med det ypperste innen virtuositet og samklang. Lekenhet og evnen til å skape et unikt klangunivers er noe av det ensemblet legger for dagen. Det er ikke ofte man kan si at det er gøyalt å lytte til musikk, men denne innspillingen er en fryd.

TrondheimSolistene følger opp med to briljante solister, Emilia Amper på nyckelharpa og Gjermund Larsen på fele, i nyskrevet musikk, som også er signert disse to, preges fremførelsene av inderlighet og strålende spilleglede.
Ensemblet ledes av Øyvind Gimse med Geir Inge Lotsberg som konsertmester.
—-
På platen:
Edvard Grieg: Suite “Fra Holbergs tid” op. 40
Edvard Grieg: “2 nordiske melodier” op. 63
Emilia Amper (1981-): Abrégé – suite for nyckelharpa og strykeorkester
Gjermund Larsen (1981-): Diplom – suite for fiolin og strykeorkester
—-
Innspillingen kommer som Audio Blue-ray 5.1 DTS og 7.1 DTS, samt på SACD.

TRONDHEIMSOLISTENE: “In folk style”
2L68 (2010)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar