tirsdag 17. desember 2002

Sitrende vokal

 Jeg var nesten sjokkskadet da denne plata snurret rundt og ga lyd i stua. Å gå i spinn er kanskje et riktig uttrykk over en debut - som viste seg å være en stor start på noe som er blitt enda større!

Det er nesten så man slipper små frydefulle hvin ut av egen strupe når man lytter til denne fantastiske debuten fra en ung, kvinnelig norsk vokaltrio. Gruppa har så langt gjort seg bemerket gjennom konserter og festivaler i utlandet.
Det er i første rekke de klokkeklare stemmene til de tre sangerne som slår en. Det er som om Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth og Torunn Østrem Ossum er barn av kildevannets kraft, fjellheimens prakt og skogens frodighet. Stemmebruken er en åpenbaring, der de demonstrerer hvordan det klinger når man har fullstendig kontroll over intonasjon, diksjon og balanse.
Repertoaret på «Words Of The Angel» består av middelaldermusikk, samt den vakre spesialskrevne tittel-komposisjonen av Ivan Moody. Trioen ble dannet i 1997 i Oslo, men har i stor grad operert fra utlandet hvor de blant annet har hatt intensive studier med The Hilliard Ensemble.
Dette ensemblet vil garantert gjøre furore hvor som helst, for dette er stort!

TRIO MEDIAEVAL:
«Words of the Angel», ECM 461 782-2 (2001)
Spilletid: 65.45
Distribusjon: Musikkoperatørene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar