mandag 19. april 2004

Lokkende

Det er en meget god cd duoen Kjell-Erik Arnesen på horn og pianist Jørgen Larsen nå presenterer.
Med sin milde, men samtidig fulltonende klang har hornet alltid vært ett av de mest fascinerende medlemmer av blåseinstrumentfamilien. Det har vært benyttet som signalhorn, posthorn og som musikkinstrument i århundrer, men først etter utviklingen av ventilhornet i første halvdel av 1800-tallet kom hornet for alvor i fokus som soloinstrument.
Robert Schumann var en av de første til å forstå det nye instrumentets potensial, og på denne innspillingen taler han og fire komponistkolleger til oss med hornets manende og kallende stemme.
Og det er nettopp Robert Schumanns «Adagio & allegro» som innleder denne platen. Likevel er det platas to siste verk; «Canto serioso» (1913) av Carl Nielsen og «Horn-lokk» (1972)av Sigurd Berge som fremstår som platas to store beholdninger. Selv om dette er to forholdsvis korte verk, er de fulle av utfordringer, både klanglige og tekniske. Og her briljerer virkelig Arnesen.
På plata finner vi også Richard Strauss' «Andante», samt en meget fin versjon av Paul Hindemiths «Sonate for horn og klaver».
Kjell-Erik Arnesen er til daglig ansatt som alterende solo-hornist i Oslo Filharmoniske orkester.

KJELL-ERIK ARNESEN / JØRGEN LARSEN:
«Calls» 2L20 (2004)
Spilletid: 43.54
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar