tirsdag 1. mars 2005

Unge i farta!

Bertil Palmar Johansen skriver iørefallende musikk. Og nå presenteres den andre plata med musikk skrevet for ungdom. Og man blir utrolig imponert av JuniorSolistene, som er TrondheimSolistenes rekruttorkester. De spiller med innlevelse og stor dyktighet og man skulle aldri tro at gjennomsnittsalderen til dette orkesteret er så lavt som 17 år.
Orkesteret får virkelig vist seg frem i Johansens seks komposisjoner. Fra forholdsvis moderne klanger i "Concertino di rosso tinto" (1993) til de mer lekne "Pizz.a pepperoni" (1996), "Strengeleik" (2002) og "Chili string" (1994).
Det er også spennende å høre orkesteret som akkompagnatører i "Elegi for fløyte og strykere" (2000) med Bergen-filharmoniens fløytist Trine Knutsen som solist, samt "Klarinett-concertinoen" (1997) der Trondheim symfoniorkesters solo-klarinettist Thomas Norup Jensen er solist. Dette er to verk som bekrefter at unge musikere egentlig ikke har noen begrensninger i framførelsen av ulike musikalske former. Platas to solistiske innslag fremstår derfor som flotte høydepunkter på en variert og spennende plate.
Det er Sigmund Tvete Vik som leder orkesteret på en aldeles fremragende måte.
Bertil Palmar Johansen har et nært samarbeid med Trondheim Symfoniorkester. Han fikk Edvard-prisen i 2002 og ved siden av komponeringen arbeider han som dirigent, fiolinpedagog og lærer i komposisjon. 

JUNIORSOLISTENE: "Musikk av Bertil Palmar Johansen", Sonor records Soncd 9006 (2004). Spilletid: 44.27
Her er det smakebiter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar