mandag 30. mai 2005

Berettiget oppsikt

Det er distinkt, varmt, vilt og sart spill det Svensk kammerorkester under ledelse av Thomas Dausgaard varter opp med på denne innspillingen. Dausgaard klarer å få fram det fineste i sine svenske musikere, så denne lytteropplevelsen er virkelig av det minneverdige slaget.

Beethovens sjette symfoni, den såkalte «Pastorale-symfonien» har sine ideer dypt forankret i naturen og det er virkelig en fryd å høre hvordan fuglekvitteret og tordnende dyre-hover forplanter seg i orkesteret. Og dette er definitivt en av de bedre innspillingene undertegnede har lånt øret til opp gjennom årene.
Thomas Dausgaard med sitt Svenske kammerorkester har vekket berettiget oppsikt internasjonalt med denne serien med Beethovens komplette verk for orkester. Og det er en fortjent ære at de i disse dager spiller under PROMS i London.
Mye av grunnen til det flotte orkesterbildet er besettning på 38 musikere. Dette gir et helt annet bilde enn en fullromantisk orkesterbesetning. Og det er bare å underskrive på at orkesteret er et prakteksempel på hva studier av original oppførelsespraksis kan gjøre for utøvere med moderne instrumenter.
....og når man får ypperlige innspillinger av alle tre Leonore-ouverturene på kjøpet så er bare en ting å gjøre; løp å kjøp! 

DET SVENSKE KAMMERORKESTER: «Symfoni nr.6 av Beethoven»
Simax Classics PSC1184 (2004)
Spilletid: 73.40  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar