mandag 18. januar 2016

Skandinaviske celloklanger

Percy Grainger er så visst ingen skandinav - men sterke bånd til området hadde han. Blant annet til en annen sentral komponist på denne platen - Edvard Grieg. Og to dyktige musikere har tatt med Graingers suite «La Scandinavie» på denne meget fine cello-platen platen.


Det er den prisvinnende danske cellisten Andreas Brantelid som spiller hovedrollen på denne platen. Og det er lett å skjønne at mange musikkelskere har trykket denne meget fine musikeren til sitt musikalske bryst. Hans spill har en inderlighet som mange musikere kan misunne ham, og slikt sett blir musikkopplevelsen for lytteren både troverdig og god.
Griegs sonate er på enhver stor cellists repertoar. Og Brantelid gir her en frisk versjon av sonaten. Mer ukjent er Graingers skandinaviske suite. Tospannet Brantelid og Hadland greier enkelt å holde taket på lytteren gjennom en suite som ikke er noen revolusjon, men som er spennende å lytte til - all den tid det er en dyktig brite som har skrevet musikken.
På denne platen finner vi også pianisten Christian Ihle Hadland. Han legger her for dagen et ytterst fint og lydhørt samspill og bekrefter sin fine teknikk og gode forståelse av den musikken han gir seg i kast med.
Dette er veldig ørevennlig musikk, og de to musikerne overbeviser på denne platen med et flott samspill. I Griegs «Andante con moto» hører vi også fiolinisten Lars Bjørnkjær.

På plata:
Edvard Grieg: «Cellosonate a-moll» op.36, «Inrtermezzo a-moll», «Allegretto» og «Andante con moto»
Percy Grainger: «La Scandinavie», suite for cello og klaver
Carl Nielsen: «Sænk kun dit hoved, du blomst»

ANDREAS BRANTELID - CHRISTIAN IHLE HADLAND: Grieg, Grainger og Nielsen
BIS-2120 SACD (2015)
Spilletid: 66.33

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar