tirsdag 19. april 2016

«Khoreia» - dans!

Oda Voltersvik og Giulio Potenza serverer her en hyllest til dansen - med musikk av Schumann, Grieg, Johann Christoph Friederich Bach og den irske samtidskomponisten Philip Martin (f. 1947). Og det er Martins musikk som skaper den aller største fornøyelsen for ørene.Oda Voltersvik er en aktiv utøver på konsertscenen både i Norge og i utlandet. Hun er engasjert i kammerensembler og som solist - og i denne produksjonen - altså som en del av en pianoduo.

Musikken de to har valgt er ikke av det vanskelig slaget - selv ikke samtidsverket «Electric Prisms» av Philip Martin senker rullegardinen for de som ikke så lett svelger samtidsmusikk. Dette er både dansbart og tiltalende og er riktig så interessant lytting.

Ved siden av dette er det Schumanns «Ball-szenen» op.109 for fire hender som dekker mye av musikkflaten på denne platen. Det er godt spilt, uten at det tar helt av på denne platen, som innledes med en sonate for fire hender av J.C.F. Bach - og avsluttet med et par satser fra Griegs Holberg-suite.
En fin plate - som er med på spre god musikk og god kunnskap og fire-hendig klaver.

«KHOREIA»: Musikk av Grieg, Bach, Martin og Schumann
Oda Voltersvik og Giulio Potenza, klaver
Velut Luna (label)
Spilletid: 58.14

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar