fredag 12. mai 2017

Sjeldent og godt innhold

Luftforsvarets Musikkorps og Christiania Mannskor har her gitt ut en plate som ikke bare er en kvalitetsinnspillingen, men også med et usedvanlig spennende og fint innhold som sjelden blir framført.Innspillingen er variert og interessant. Kombinasjonen av korps og mannskor er i dette tilfellet en liten åpenbaring.
Musikken er originalskrevet - og de fleste stykkene er skrevet for en stor anledning, noe som gjør at platen får et både pondus og et snev av høytidelighet over seg.
At musikken sjelden fremføres - kanskje med unntak av Grieg Sørgemarsj og hans «Landkjenning» er både synd og skam. Kvaliteten er god og musikkhistorisk er komposisjonene viktige.
Luftforsvarets Musikkorps og Christiania Mannskor er en utrolig god match, meget godt ledet av Leif Arne Pedersen. Det må også sendes musikalske blomster til solistene Ludvig Kjærnes, Dagfinn Andersen, Eirik Pedersen Krokfjord og Jon Hartug.
Korps og kor står seg godt - selv om denne musikken er over 100 år gammel. Lytt til den - du vil garantert trives med det klingende resultatet.På platen:
Grieg, Edvard Hagerup (1843-1907): «Sørgemarsj over Rikard Nordraak», «Landkjenning» og «Kantate til afsløringen af Christies Monument i Bergen 1868»
Svendsen, Johan (1840-1911): «Kroningsmarsj», «Kantate til afsløringen af Henrik Wergelands Statue 1881», «Sangernes Morgenhilsen»
Evensen, Alfred (1883-1942): «Arnes sang»
Gomnæs, Fredrik Wilhelm (1868-1925): «Kantate ved Militære samfunds 100 års jubileum» 
Selmer, Johan (1844-1910): «Hilsen til Nidaros»

LUFTFORSVARETS MUSIKKORPS - CHRISTIANIA MANNSKOR: «Norge, mitt Norge»
Dirigent: Leif Arne Pedersen
Spilletid: 71.41

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar