torsdag 4. mai 2017

Underholdende crossover

I landskapet med klassisk musikk og folkemusikk, har ensemblet Billuca funnet seg til rette. «Wildflower tales» er både underholdende og knakende godt skapt.Det er et rimelig sterkt oppussingsprosjekt det Trondheim-baserte ensemblet har gjort på denne platen. Musikken er originalt skrevet av Henry Purcell, Manuel de Falla, Edvard Grieg, Claudio Monteverdi, Georg Friedrich Händel - gode gamle Johann Sebastian Bach - og Johannes Brahms. I tillegg har de brukt folkemusikk, samt et nytt stykke musikk av Frode Dyrli Angelsen.
I flere av stykkene på plata kombineres det tradisjonelle klassiske med folkemusikken - noe som skaper både musikalske spenninger og som er med på å gi helt nye perspektiver til musikken i seg selv. Går det virkelig an å kombinere spansk gjennomkomponert musikk med en folketone fra Setesdal?
Definitivt!
Billuca ensemble er et friskt pust i det norske musikklandskapet. De er ikke redde for å gå helt nye veier i sin formidling - og når de også har en profesjonalitet i det de skaper, går det musikalske smilet fra øre til øre.
Selvsagt er det vokalistene og fløytisten som får mye oppmerksomhet på plata. Hege Fernanda Stokstad og Kristina Olsen Smidt er vokale formidlere av rang, og Tone Sand trakterer sine mange forskjellige fløyter på herlig vis.
Hele ensemblet er med på å skape atmosfæren som gjør at Billuca har sin helt egen stil - og stilen er både fascinerende og morsom.
Gjest på platen er Henning Sommero.
Lån den et øre - den er vel verd å lytte til!

BILLUCA ENSEMBLE: «Wildflower Tales»
Øra Fonogram OF 115 (2017)
Spilletid: 43.25

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar