fredag 19. mai 2017

Nye landskap

Telemark Kammerorkester formidler syv komponisters skriverier for denne besetningen. Alle tilhører nyMusikk Komponistgruppe - og dette musikalske produktet viser at det gror godt blant landets musikkskapere innen den seriøse musikken.


Det er ikke så alt for ofte en cd med en ny generasjons komponister ser dagens lys her i steinrøysa. Derfor er det gledelig at et kvalitetensemble om Telemark Kammerorkester tar tak i slik musikk og formidler det på forbilledlig vis.
Det er medlemmer av nyMusikk Komponistgruppe som alle befinner seg i aldersgruppe «under 40» som er representert på plata Og det er sju verk, som alle står bunnsolid på egne ben, som er tatt med.
Cd-en viser på mange måter hva som rører seg i den akustiske delen av musikkskapende. Å skrive for en gitt besetning er alltid både spennende og utfordrende. Kammerorkesterets rammer gir komponistene gitte utfordringer - og det klingende resultatet er så absolutt interessant.
Telemark kammerorkester har tidligere imponert med sine innspillinger - og de innfrir også på denne produksjonen med godt spill og fin formidling - alt ledet av Lars-Erik ter Jung.
En informativ og god cd-bok medfølger.

På plata:
Agnes Ida Pettersen (f. 1981): «I det stille - Epilog»
Hugo Arne Harmens (f. 1983): «Flytende»
Øyvind Mæland (f. 1985): «Four for strings»
Kristin Bolstad (f. 1981): Frå eit landskap»
Tyler Futrell (f. 1983): «Brittle Fluid»
Stine Sørlie (f. 1978): «Tapestry»
Eric Skytterholm Egan (f. 1983): «I en eller annen oase»

TELEMARK KAMMERORKESTER: Tapestry
Dirigent: Lars-Erik ter Jung
Fabra Records FBRCD-14 (2016)
Spilletid: 57.10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar