torsdag 7. juni 2018

Kammerorkester og Buenes klanger

Det Norske Kammerorkester og Eivind Buene gir deg en plate som overrasker, forundrer og viser den ypperste kvalitet i formidling av samtidens musikk.

Man trenger nok mer enn en gjennomgang av denne musikken som presenteres på platen. Den er på mange måter tidstypisk for samtidsklanger i Norge, og den peker inn i et klangunivers som man er nødt til å la seg fascineres av.
Musikken som presenteres skrev Eivind Buene (f. 1973) i perioden 2003 til 2007, og musikken fremstår som gjennomarbeidet, men også søkende - og på den måten treffer han nysgjerrigheten hos lytteren.
Det Norske Kammerorkester er kvalitet tvers igjennom. Det er ikke minst et formidabelt løft å jobbe inn Buenes musikk, samtidig som musikere og lederen Terje Tønnesen skal sørge for at musikkens får leve gjennom høyttalerne. Og det er her orkesterets brede erfaring i å formidle musikk fra barokken til musikk av i dag kommer til syne. De spiller med en innlevelse som man kan koble opp mot en framførelsen av en Mahlersymfoni. Tidvis så sitrer det i klangens malerier som presenteres.

Det er spennende å følge denne komponistens musikk - og det har etter hvert blitt mye - og mye av det gode slaget.
Denne platen yter hans skapende full rettferdighet.

På platen:
«Garland» (for Matthew Locke) (2007)
«Langsam und Smachtend (2003)
«Palimpsest» (2004)
«Stilleben» (2007)

EIVIND BUENE: Orkesterverk
Det Norske Kammerorkester, Terje Tønnesen (dirigent)
Aurora ACD 5085 (2017)
Spilletid: 52.53

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar