torsdag 14. mai 2020

Musikk du kan bli venn med!

Norsk kvalitetsmusikk for barn og unge kommer sjeldent rekende på en fjøl, Men med platen «To gode venner» gir komponisten Bertil Palmar Johansen ( f. 1954) spennende musikk fra forskjellige stilistiske verdener.Hele 40 små stykker i alskens forskjellige stiler er samlet på denne platen der instrumentariet er gitar, piano, fiolin og cello. De små miniatyrene vitner om en sann kjærlighet til musikken fra en av landets virkelig allsidige komponister.

Johansens stykker er skrevet i løpet av flere tiår, og disse miniatyrene er ente solostykker, eller duetter - alt lettfattelig, men musikken kan likevel sies å ha en god porsjon "oppdragende" elementer i seg. Johansen søker ofte den rene linjen i musikken - og når det skal skrives for den yngre generasjon er dette både riktig og naturlig.

Vi finner ikke de store musikalske utladninger i stykkene, men vi finner den enkle melodi, de enkle - men likefullt spennende akkorder og ikke minst, musikalske stilarter som komponisten har klart å kombinere, slik at det for oss lyttere blir både engasjerende og underholdende å lytte til. Og det er jo ikke ofte nyere klanger i kontraster med den enkle melodi presenteres på en så fin og enkel måte av de fire musikerne Marianne Thorsen (fiolin), Mona Spigseth (piano), Øyvind Gimse (cello), og Jarl Strømdal (piano).

Dette er en plate som kan brukes både som underholdning, og i pedagogisk øyemed, og det er særdeles fint at alle stykkene er gitt ut på noter av Norsk Musikkforlag.

Besøk gjerne komponisten hjemmeside her!

BERTIL PALMAR JOHANSEN: «To gode venner»
Øra Fonogram OF163 (2020)
Spilletid: 63:13

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar