mandag 27. april 2020

Samtidens skjønnhet

Tre fremragende solister - to orkestre og en komponist. Dette møtet med den danske komponisten Bent Sørensen (f. 1958) i tre solokonserter speiler litt av skjønnheten i samtidens klassiske musikk.

Bent Sørensen henter sin inspirasjon fra musikere, fra sin samtid og fortiden. Han bruker elementer som har vært ofte brukt i musikkens tidsalder, og det gjøres med fantasi, som kombinert med det gode håndverk gir tre spennende konserten - med tre av skandinavias fremste musikere på solistplass.
De tre verkene vi får høre er klaverkonserten «La Mattina» (2009) med Leif Ove Andsnes på pianokrakken, klarinettkonserten «Serenidad» (2012) med den fremragende Martin Fröst, samt trompetkonserten fra 2013 med Tine Thing Helseth.
De tre konsertene har ulike referansepunkter, men i undertegnedes ører ligger det et nyromantisk slør over musikken. Dette er kanskje noe man kalle nyvennlig, og dette musikkskapende som Bent Sørensen presenterer her er både vitalt, forfriskende og ettertenksomt. Her får vi egentlig litt av alt uten at det blir påtrengende musikk. Han vet å regissere godt, denne spennende danske komponisten.

Solistene er av det spesielt gode slaget. Det er en solist-trio som en ikke finner samlet på ett brett, og det må være en god følelse for en komponist at disse musikerne, som alle befinner seg blant de ypperste formidlerne, tolker hans musikk.
Med seg har komponist og solister to ensembler som nyter stor respekt i det musikalske univers. Det Norske Kammerorkester ledet av Per Kristian Skalstad og Danmarks Radio Symfoniorkester dirigert av Thomas Søndergård er med på å gi en stor klanglige opplevelse til oss som gir øre til denne innspillingen.

Vil du lytte til en av Europas fremste komponister, tolket av strålende solister, er det bare å skaffe seg denne!

BENT SØRENSEN: «Concertos»
Solister: Tine Thing Helset (trompet), Martin Fröst (klarinett), Leif Ove Andsnes (piano)
Det Norske Kammerorkester - Per Kristian Skalstad (dirigent) og Danmarks Radio Symfoniorkester - Thomas Søndergård (dirigent)
Dacapo Records 8.229065 (2020)
Spilletid: 57.00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar