søndag 16. mai 2021

Overbeviser igjen


 Lise Davidsen er her med sitt andre album, denne gangen med musikk av Beethoven, Cherubini, Verdi, Mascagni og Wagner. Igjen ble jeg sittende å lytte til en stemme som så til de grader vil ta kommende musikkscener med storm. Den unge verdensstjernen befester sin stilling.


Davidsen viser frem sin omfangsrike stemme på denne platen. Hun er allerede i den ypperste verdensklasse med sin utrolige rike og varme klang og hennes meget fine diksjon.

Stokke-jenta briljerer. Spesielt i platas siste halvdel er det noe som sier at her er Kirsten Flagstads arvtager. Per i dag er det ingen dramatiske sopraner her på steinrøysa som er i nærheten av nasjonens nye sangfugl. Og det hun formidler i Giuseppe Verdis «Ave Maria, piena di Grazia» fra «Otello» og ikke minst i Richard Wagners «Wesendonck-lieder» er formidabelt. Det er så definitivt musikk hun trives i og som for oss i sofakroken blir en usedvanlig sterk opplevelse.

Så sitter jeg med en litt avventende følelse til platas første del, dels på grunn av repertoaret, samt til det ledsagende orkesterets innsats. London-filharmonien leverer fint spilt selvsagt, men likevel så kunne jeg ønsket meg intensitet i Mark Elders interpretasjon. Det er mulig at orkesterlyd og teknikk spiller ørene mine et lite puss, med Davidsens store stemme hadde fortjent 110% fra orkesteret - ikke 95%.

Satt opp mot Lise Davidsens første plate med musikk av Richard Strauss og Richard Wagner er ikke denne innspillingen like god - med unntak av sopranens vidunderlige stemme. For hennes stemme holder i massevis og det blir spennende å oppleve sopranens utvikling videre. 

På platen:

Ludvig van Beethoven (1770-1827): «Abscheulicher! Wo eilst du hin?» fra Fidelio og
«Ah! perfido» Op.65
Luigi Cherubini (1760-1842): «Dei tuoi figli la madre» fra «Medea»
Pietro Mascagni (1863-1945): «Voi lo sapete» fra Cavalleria rusticana
Giuseppe Verdi: «Pace, pace mio Dio!» fra «La forza del destino» og «Ave Maria, piena di grazia» fra «Otello».
Richard Wagner (1813-1883): «Wesendonck-Lieder»

LISE DAVIDSEN: Beethoven, Wagner, Verdi
Lise Davidsen, sopran
London filharmoniske orkester - Mark Elder (dirigent)
Decca Classics LC 00171 (2021)
Spilletid: 63:25


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar