fredag 10. september 2021

Den franske gullalderen


 Det er noe spesielt med fransk musikk rundt som ble skrevet til fra 1880-årene og fremover. Og da spesielt flor blåsere - ikke minst takket være foregangsmannen og Paul Taffanel som brakte blåsemusikken,  eller rettere sagt harmonimusikken inn i konsertsalen. Nå kan du lytte til spennende musikk fra denne tiden - framført av Oslo Kammerakademi.


Satsingen til komponist, dirigenten, fløytisten og pedagogen Paul Taffanel (1844-1908) resulterte i en god porsjon spennende musikk for ulike besetninger, men da spesielt oktetten.

På denne innspillingen er Oslo Kammerakademi under ledelse av oboisten David Friedemann Strunck virkelig funnet frem til et knippe musikk som både speiler Taffanels satsing, og ikke minst viser hva som finnes av strålende musikk for blåseensemble.

Ensemblets musikere spiller på historiske instrumenter fra forskjellige tidsepoker, noe som gir et godt og fint autentisk innblikk i datidens klangopplevelser.

Og så var det ensemblet da. Oslo Kammerakademi blomster og sprudler på denne innspillingen. Det er uovertrufne solistiske innslag i verkene og det er så godt å høre dette ensemblets musikeres innlevelse i musikken. For å si det enkelt - det er gøy å lytte til denne musikken - og det høres at musikerne storkoser seg under framførelsen. Dette er delikat, lekkert og tidvis riktig så distingvert spilt!

En stor og fin virtuell blomst sendes også i retning hornist Steinar Granmo Nilsen, som imponerer i Florent Schmitts fantastiske verk «Lied et scherzo»

Det er bare å sette seg ned i godstolen og nyte.

På platen finner du:

Charles Gounod (1818-1893): «Petite symphonie» op.216
Charles Koechlin (1867-1950): «Septour d'instruments á vent» op.165
Florent Schmitt (1870-1958): «Lied et scherzo» op.54 *
Théodore Gouvy (1819-1898): «Petirte suite gauloise» op.90
Vincent D'Indy (1851-1931): «Chanson et danses» op.50

OSLO KAMMERAKADEMI: «Chanson et Danses»
Kunstnerik leder: David Friedemann Strunck
Solist: Steinar Granmo Nilsen, horn *
LAWO Classics LWC1225 (2021)
Spilletid: 72:14Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar