tirsdag 30. november 2021

Unge stemmers jul


 En av årets fine juleplater er «Colours of Christmas», med Bragernes kirkes ungdomskor ledet av Beate Strømme Fevang. I drøyt 50 minutter møter vi både noe kjent, og en del litt mer ukjent julemusikk.


Faktisk er det jentene selv som har fått velge hva som skal være med på denne platen - og da møter vi unektelig en litt annen plate enn de "vanlig" platene med «Glade Jul», «Deilig er Jorden», «Du Grønne glitrende tre» og så videre. Ting kan jo bli litt slitt noen ganger. Derfor er det gledelig å lytte til en plate som klinger både ungdommelig og spennende. For her har koristene valgt musikk av blant annet Karin Rehnqvist (f. 1957), samt de norske komponistene Kim André Arnesen (f. 1980), Fredrik Sixten (f. 1962), Tove Knutsen (f. 1951), og Svein Møller (1958-1999) - i tillegg til et par virkelige internasjonale godbiter som «Carol of the Bells» av Mykola Leontovich (1877-1921) og gode og følsomme sanger av John Rutter (f. 1945).

Stemningen settes allerede idet cd-platen starter å snurre - med «Julenatt» av Kim André Arnesen. Her har koret med seg musikere fra blant annet Oslo-filharmonien og KORK - og ettersom platen snurrer videre, møter vi en rekke andre eminente kammermusikere - i særdeles fint samspill med koret.

Korets medlemmer er dyktige med sin diksjon og er med på å lage en meget god julestemning. I og med at platen er så variert som den er, tåler den faktisk runde på runde i stua. For her er det også god variasjon i julesangene. Og det er jo alltid litt spennende å lytte til litt nyere og kanskje litt ukjente ting - også når det gjelder en høytid de aller fleste er glad i.

Finn en kveld som er stjerneklar. Sett deg ned med en kopp varm sjokolade, og sett på denne platen - da kan du oppleve litt musikalsk magi fra et veldig godt ungdomskor.

Musikere er: Bogumila Dowiasz Nystedt og Amanda Håøy Horn (fiolin), Henninge  Landaas (bratsj), Anne Stine Dahl (cello), Frode Berg (bass), Sunniva Rødland (harpe), Ingrid Holmen (fløyte), Jan Bertelsen (obo), Odd Nilsen (trompet), Anders Eidsten Dahl (piano og orgel).

BRAGERNES KIRKES UNGDOMSKOR: «Colours of Christmas»
Dirigent: Beate Strømme Fevang
LAWO Classics LWC1231 (2021)
Spilletid: 51:43  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar