onsdag 24. november 2021

Det syder!


 Her er noe så unikt som en norsk komponist som til de grader plasserer seg midt i tangoens verden - og det gjør han med bravur!


Komponisten og pianisten Håkon Skogstad (f. 1989) har skrevet arrangementer med musikk av Astor Piazzolla (1921-1992), og han har til og med skrevet en klaverkonsert i tangoens ånd.

Den musikalske reisen starter med Skogstads egen klaverkonsert, med ham selv på pianokrakken. Og her slår det virkelig gnister - i alle fall i mine ører. Komposisjonen er tro mot tangoens vesen, og Skogstad har brukt den musikalske verktøykassa godt. De fire satsene er i tillegg tro mot den klassiske konsertens vesen - og det hele integreres inn i en klanglig verden som er både pirrende og vakker.

Pianistisk er også konserten en særdeles god opplevelse. Formidlingen er herlig og Skogstads samspill med Trondheimsolistene er usedvanlig godt.

«Histoire du Tango» som opprinnelig er for fløyte og gitar, har Skogstad arrangert for fiolin og piano, her i godt samspill mellom Skogstad og Atle Sponheim.

Ett av de mest kjente verkene fra Piazzollas hånd avslutter innspillingen. Det er «Adios Nonino», her i et flott arrangement for piano og strykeorkester, signert Håkon Skogstad.

Denne platen er en liten presentasjon på hva som finnes i Piazzollas musikalske verden, og ikke minst et meget godt innblikk i hva som bor i den meget gode komponisten og pianisten Håkon Skogstad.

En stor blomst sendes også i retning av Atle Sponberg og Trondheimsolistene.

HÅKON SKOGSTAD: Visions of Tango
m/Trondheimsolistene under ledelse av Atle Sponberg
ØRA Fonogram OF180 (2021)
Spilletid: 64:45

 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar