tirsdag 11. juni 2024

Demring og skumring i klanger


 Kristin Bolstad (f. 1981) er en utmerket musiker, komponist og ikke minst sanger. På platen «Morgon / Kveld» skildres de to ulike lysene som gjentar seg - hver eneste dag. Demring og  skumring. Slikt sett blir dette en spennende og fin opplevelse i klanger.


 Bolstad har skrevet disse to verkene til kunstverket «Hardanger Skyspace». Et lysverk av den amerikanske kunstneren James Turrell. Det visuelle mangler selvsagt på denne platen, men likevel kan man godt sette seg inn i de to spesifikke hendelsene som skjer hver eneste dag.

Det er tre strålende vokalister som sammen med elektroniske klanger setter fantasien i omløp. Ved siden av Bolstad selv, medvirker Linnéa Sundfær Casserly og Eira Sjaastad Huse på denne platen - en plate som naturlig nok ikke gjengir hele den musikalske opplevelsen ved selv å være tilstede i Øystese, der kunstverket står.

Men som sagt, takket være Kristin Bolstad gode evne til å sette sammen klanger, flette inn elektroniske lydkilpp, samt å skape en musikalsk progresjon i verket, gir det lytteren mulighet til å lage sine iegne bilder i forbindelse med musikken. Slikt fordrer kvalitet og det gir Bolstad og hennes to medsangere oss til fulle. 

Kristin Bolstad er en kunstner som søker og som utforsker, noe denne innspillingen er med på å understreke. Hun har skrevet verk for blant annet Alpaca Ensemble, CRAS ensemble, Telemark kammerorkester, Quatuor Bozzini, Scenatet og 1982 trio, i tillegg er hun sentral i vokalensemblet Stemmeklang.

Musikken er tilgjengelig på LP og digitalt.

KRISTIN BOLSTAD: «Morgen / Kveld»
Aurora Records ACDLP5113 (2023)
Spilletid: 39'43

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar