fredag 30. oktober 2009

Noe uforløst

Orkesteret spiller fint, koret leverer flotte vokalpartier og solistene er helt i toppklasse. Likevel - det er noe ved innspillingen som gjør at den ikke treffer innertier.

Bergen Filharmoniske orkester, KorVest og Det danske nasjonale vokalensemble lager en god ramme rundt denne innspillingen av Felix Mendelssohns «Symfoni nr.2 - Lobgesang» - og innspillingen er på mange måter helt fin, også mye takket være plateselskapets fine lyd. Men det er det med tempovalg da. På denne platen virker dirigent Andrew Littons valg litt underlig. Mulig han vi at denne innspillingen skal skille seg litt ut fra de andre store innspillingene av denne symfonien - og da har han jo lykkes litt for godt.
Adagio religioso-satsen virker litt stresset, og den avsluttende og berømte siste-satsen blir litt vel svulstig etter min smak.
Og det er nok litt i overkant dårlig gjort å sammenligne en live-innspillingen med strålende studioproduksjoner signert Chailly eller Dohnanyi. Likevel er dette en god plate å låne øret til.

FELIX MENDELSSOHN (1809-1847): «Symfoni nr.2 - Lobgesang»
Judith Howarth, sopran - Jennifer Larmore, mezzosopran - Christoph Pregardien, tenor
KorVest, Det danske nasjonale vokalensemble
Bergen Filharmoniske kor og orkester - Andrew Litton
BIS-1704 SACD (2009)
Spilletid: 63.06

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar