mandag 25. august 2008

Villskap og skjønnhet

Tre av Griegs mest spilte og elskede orkesterverk presenteres på denne Surround Sound 5.0-innspillingen fra BIS Records. Og med en glitrende lydgjengivelse er det en fornøyelse å høre et eksepsjonelt driv i Bergen-filharmonikerne på denne plata.

Griegs musikk presenteres med villskap, lyrisk skjønnhet og fargerike musikkmalerier. Maestro Ruud leder orkesterets musikere til virkelig å øse av sitt overskudd. Selve framførelsene er djerve og fulle av sjel. De er levende og gjennomgående djevelsk godt spilt. Det er ikke ofte man får frysninger på ryggen av denne typen musikk på CD, men lytt spesielt til 4. satsen av «Symfoniske Danser», her står kontrastene i kø med et brilliant orkester som eksekutører. Ruuds tolkninger må man bare bøye seg i støvet for - han har etter hvert blitt en stor og dedikert tolker av norske verk og ruver ubestridt blant norske dirigenter.
Denne andre platen i Bergen-filharmoniens Grieg-serie består av; «Norske danser op.35» (1881), orkestrert av Hans Sitt i 1888, «Symfoniske danser op.64» (1898) og «Lyriske stykker op.54» (1891).

BERGEN FILHARMONISKE ORKESTER - OLE KRISTIAN RUUD: Edvard Grieg: « Orkesterverk»
Bis-sacd-1291
Distribusjon: Naxos Norge
Spilletid: 71:05.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar