lørdag 6. juni 2015

Magne Amdahl: Bilder og underholdning

To verk signert Magne Amdahl er med på denne platen. «Astrognosia» for orkester og «Æsops fabler» er to verk med vidt forskjellig innhold. Likevel er det musikalske inntrykket til forveksling likt. For bare tidvis fungerer denne produksjonen.

Når det er sagt skal utøverne - Kringkastingsorkesteret under ledelse av Ingar Bergby og fortelleren Dennis Storhøi ha all ære for at det klingende resultat er ørevennlig, om enn langt fra nyskapende.
For dette blir som en blanding av fransk impresjonisme, Hollywood-glamour og norsk dukkefilm-musikk. Gang på gang ser jeg for meg vignettene til kjente amerikanske filmselskaper, eller at figurene til Ivo Caprino farer forbi i den bildeverden som musikken lager.
Og det hadde vært vel og bra - bare det hele hadde passet inn i sin egen setting. «Astrognosia» er egentlig et spennende konsept, der Amdahl beskriver forskjellige stjernetegn med sine miniatyrer. Men også her fungerer det bare tidvis - det blir til og med litt «film noir-aktig» av det hele og også her dukker de filmmusikalske klisjeer fra 40- og 50-tallet opp. «Æsops fabler» er for mange kjent og kjært. Og forteller Storhøi formidler som best han kan - men her hadde nok teksten fortjent en bedre ledsagende og malende musikk.
Desverre er dette litt for mye underholdning av det lettbente slaget.

MAGNE AMDAHL: «Astrognosia & Æsop»
Kringkastingsorkesteret og Dennis Storhøi
Dirigent: Ingar Bergby
2L 111 (2015)
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar