fredag 29. mai 2009

Lett å elske

Denne innspillingen med Sergej Prokofievs (1891-1953) cellokonsert i e-moll og Sinfonia Concertante i e-moll sitter den skal - rett i øregangen. Dette er en av de bedre innspillingene jeg har hørt med disse to verkene av den russiske mester.

Gledelig er det at det er Bergen Filharmoniske orkester som samspiller med cellisten Alban Gerhardt. Her er det innlevelse og intensitet tvers igjennom og det spilles både med lidenskap og en klangbehandling som rett ut sagt er strålende.
Det er et orkester i storform som er med på denne platen - og det smått imponerende hva orkesterets sjefdirigent Andrew Litton får ut av sine musikere.
Den tyske cellisten Alban Gerhardt  debuterte i 1987 - og er en meget anerkjent musiker. Hans teknikk er superb - noe som virkelig trengs i Prokofievs krevende musikalske krumspring - og Gerhardts evne til å legge farge på notene er helt nydelig.
Dette er en plate som bør anskaffes av alle som har et snev av interesse for Prokofiev - og ikke minst lytte til et orkester på vei opp i den internasjonale musikkhimmelen.

SERGEJ PROKOFIEV: Konserter for cello og orkester
Alban Gerhardt, cello
Bergen Filharmoniske orkester - Andrew Litton (dirigent)
Hyperion CDA67705 (2008)
Spilletid: 73:09

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar