tirsdag 19. august 2003

Torstein Aagaard-Nilsen: Utfordrende


Komponisten Torstein Aagaard-Nilsen er for mange knyttet til korps. Verk som «Norsk Dans» og «Arctic Landscape» har gitt mange blåsere utfordrende opplevelser. Nå blir man kjent med ensemble-komponisten Aagaard-Nilsen. Og musikken som presenteres på denne plata er langt mer «modernistisk» enn «korps-folket» er vant til.

Nå er platas seks verk komponert for Sinfonietta-besetningen og gir således komponisten er helt annet spillerom.
Det er i første rekke Aagaard-Nilsens behandling av klanger som virkelig er fasinerende. Og i «The Fourth Angel»(1992/2000), som er en trompetkonsert, blomstrer komponistens håndverk i full prakt.
Bodø Sinfonietta er et gledelig bekjentskap for oss «søringer» og det fire år gamle ensemblet ledes av den meget talentfulle dirigenten Thomas Rimul.
Solister er Jostein Stalheim på accordeon i «Crossing Lines» (1998) og Stein Ivar Frydenlund på trompet. Ellers inneholder plata «Black Light» (1998), «Fabula I og II» (1996) og «Sinfonietta» (1996/98).
CD-platen er i sin helhet viet verker av komponisten Torstein Aagaard-Nilsen (1964). Han bor i Bergen, er født i Oslo, men er oppvokst i Kabelvåg. Han tilhører de unge, men godt etablerte samtidskomponistene i Norge. Han har skrevet musikk for de fleste ensembletyper - og hans musikk spilles over hele landet og ute i Europa.

BODØ SINFONIETTA: «Singing Landscape - musikk av Torstein Aagaard-Nilsen », Euridice EUCD22 (2003). Spilletid: 68:32

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar