mandag 15. november 2004

Man bøyer seg i støvet....

Barytonen Per Vollestad og pianisten Sigmund Hjelset har nå fullført sine tre plater med sanger av Christian Sinding (1856-1941). En trilogi som både er banebrytende, viktig og ikke minst utsøkt å lytte til.
Innlevelse, diksjon, varme og inderlighet er bare noe som kan tillegges utøverne på denne innspillingen.
Cd-heftet inneholder en meget god dokumentasjon ført i pennen av Vollestad selv, og det er også funnet plass til alle tekstene som framføres.
Per Vollestad har nå sluttført et mer enn fire år langt pioner-prosjekt med utgivelsen av Sinding Songs, vol. 3. Den første utøvende doktorgrad noensinne ved Norges musikkhøgskole er ett resultat av arbeidet, men også en sterk kabaretforestilling om Sindings liv og kunst fremført under Festspillene i Bergen, Det Norske Teatret og på Blaafarveverket i Modum en annet følge av dette arbeidet. Og altså 3 CD-plater med 120 sanger av Sinding, mange av dem har aldri vært hørt på plate før.
Historisk har Vollestad her gjort en bragd det står stor respekt av.
Cd-platen inneholder komponisten første tyske sanger, sanger til dikt av Holger Drachmann, sanger til norske og danske diktere, samt hans opus 40 " Strengjeleik", til tekster av Ivar Mortensson.

CHRISTIAN SINDING: "Songs vol.3"
Simax Classics PSC 1196 (2004)
Spilletid: 78.22

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar