søndag 2. januar 2005

Vidunderlig vakkert!

Dette er rett og slett vidunderlig vakkert! Så kort kan en anmeldelse egentlig være. For her blir egentlig ord overflødige. Sopranene Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth, og Torunn Østrem Ossum utgjør Trio Mediaval, en vokaltrio som slo ned som en bombe i 2001 med plata «Words of the Angel».
På denne oppfølgeren til den kritikerroste salgsuksessen fra 2001, som blant annet nådde sjette plass på Billboards Classical chart og første plass på Amazon.com og var Editor´s Choice i Gramophone, innfrir trioen til fulle med utrolige tolkninger av musikk som spenner over 600 år!
Deres klangbehandling er unik, sam-musiseringen er imponerende, og måten de fargelegger musikken på og utnytter spennet i harmonier og melodier er så sitrende at man nesten ikke tør puste under lyttingen.
Med «Soir, dit-elle» har Trio Mediaeval skapt en komplett album, med absolutt estetikk, distinkte framførelser og stor forståelse for musikken.
På platen finnes middelaldermusikk av Leonel Power. Hans 1400-tallsmesse «Alma Redemtori», sette opp mot samtidsmusikk av Gavin Bryars, Ivan Moody, Andrew Smith og Oleh Harkavyy.
Dette er nok en geni-strek fra tre musikere som er i ferd med å legge det musikkelskende publikum for sine føtter.

TRIO MEDIAEVAL: «Soir, dit-elle», ECM New Series ECM 1869 (2004). Spilletid: 62.45

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar