fredag 20. november 2015

Nytt og godt for den store «fela»

Kontrabassen er et stort instrument med en stor klang. Slikt vet Håkon Thelin at det blir stor musikk ut av. Plata «Folk» er av det sjeldne slaget, men du verden hvor fin stund man kan ha med å lytte til dette instrumentet.

Nå kan man også si at en hel plate med ny musikk for kontrabass kan være en liten prøve på hva øregangene tåler. Men Thelin har vært smart. Han har fått med seg diktopplesninger og sågar kveding på denne platen. Dette er med å bryte opp musikken og - ikke minst - er det med på å skape en god dimensjon til komposisjonene.
Unødvendig å fortelle at Håkon Thelin er en fremragende musiker, men han er også komponist på denne plate - noe som legger nye dimensjoner til en soloplate.
Håkon Thelin er meget aktiv, med konserter rundt om i hele verden, blant annet sammen med Ensemble Modern og Musikfabrik.

Et fyldig CD-hefte inneholder tekster til denne plata, som også presenterer musikk av Lars Petter Hagen, Luciano Berio og Stefano Scodanibbio.
De tekstlige og vokale innslag er signert Ottar Kåsa, Ingfrid Breie Nyhus, Unni Løvlid, Sarah Ludwig-Simkin og Torgeir Revolledo Pedersen.

På plata:
Håkon Thelin: «El bajo cantaor» (2012), «Melodia» (2012), «Tablón-Táctil-Pulsar-Sonar» (2012)
Luciano Berio: «Sequenza XIVb» (2005)
Lars Petter Hagen: «Hymn» (2008)
Stefano Scodanibbio: «Geografia amorosa» (1994)

HÅKON THELIN: «Folk»
Atterklang AKLANG313 (2015)
Spilletid: 52:19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar