lørdag 4. juni 2016

Fiolinistisk!

Vilde Frang hadde en pangdebut med Berlin-filharmonikerne 1. mai i Røros kirke. Med innspillingen av fiolinkonsertene til Erich Wolfgang Korngold (1897-1957) og Benjamin Britten (1913-1976) legger hun nok en musikalsk byggekloss i det som kan blir et utrolig musikalsk liv.Vilde Frang spiller her med overskudd, gnistrende teknikk og sterk musisering i to fiolinkonserter som stadig vinner terreng hos den vanlig lytter. Korngolds konsert ble skrevet i 1945 og er spekket med nydelige melodilinjer - og en fantastisk orkestrering.
Brittens konsert - som er skrevet rett før den andre verdenskrigen startet, har et helt annet tonespråk, der også rytmikken og søkende klanger er svært sentrale.
Frang syr sammen disse to så vidt forskjellige konsertene på en uimotståelig måte. Hun skaper stemningen som er så viktig for å gi musikken det lille ekstra som gjør at man må høre videre - en egenskap som Frang vet å benytte seg av.
Orkesteret som ledsager henne, Frankfurt radio symfoniorkester, integreres godt i disse konsertene og spiller den viktige rollen som spesielt Britten legger opp til i sin konsert. James Gaffigan leder det hele på en mesterlig måte.
Denne kan trygt handles inn!

På plata:
Erich Wolfgang Korngold: Fiolinkonsert i D-dur op.35
Benjamin Britten: Fiolinkonsert op.15

VILDE FRANG: Fiolinkonserter av Korngold og Britten
Warner Classics - Parlophone Records (2016)
Spilletid: 58.19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar