torsdag 10. november 2016

Norsk musikkhistorie

Consortium Vocale Oslo og Graces & Voices presenterer en unik plate. Over 30 sanger fra «Historia Sancti Olavi» er ikke en komplett presentasjon av denne musikkskatten, men aldri før har så mye av musikken blitt spilt inn.I disse dager har arkeologer muligens funnet Klemenskirken i Trondheim - kirken der Olav den Helliges legeme skal ha blitt oppbevart i 25 år etter sin død. At det omtrent samtidig gis ut en plate av den musikalske skatten fra middelalderen er selvsagt tilfeldig, men gir hele innspillingen et interessant løft.

Utgivelsen er viktig fordi den gir et innblikk i den norske musikkhistorien som få tidligere har hørt. Den er viktig for å plassere Norge i et europeisk musikklandskap og den er viktig for forståelsen av den gamle sangteknikken.

Det er kvinnekoret Graces & Voices - et kor med medlemmer fra Østerrike, Hviterussland, Litauen og Singapore - som sammen med Consortium Vocale Oslo gir liv til den gregorianske musikken. Og det er en særdeles vakker innspilling - som henter inn den eldgamle atmosfæren og som lytter så er opplevelse meget god, da plateselskapet også har valgt å gi denne platen ut i Surround 5.0.

Har man den minste interesse for tidligmusikk, så er denne platen å anbefale!

HISTORIA SANCTI OLAVI:
Consortium Vocale Oslo og Graces & Voices
Dirigenter: Alexander M. Schweitzer, Adrilja Cepalté, Antanina Kalechyts
Lawo Classics LWC 1106 Dobbelt-cd (2016)
Spilletid: 105.00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar