søndag 27. november 2016

Musikalske refleksjoner

Rolf Lislevand gir oss igjen et album som er av det elegante slaget. Og at ECMs ekspertise står bak produksjonen garanterer også for den lydmessige kvaliteten.

Vi tas med langt tilbake i tid. Til den tiden da barokkgitar, gambe, teorbe og lutt regjerte den musikalske «mainstream». Og at vi som mennesker i en travel tid har mye å lære bare ved å lytte til denne reflekterte, vakre og melodiske musikken, er åpenbar.
Lislevand er en av de virkelig store musikere innen denne sjangeren - og det som er så befriende godt med hans spill, er den virtuositeten han legger for dagen. Det lyder så enkelt og behagelig det hele, selv om vi selvsagt vet at det ligger år med øvelse bak slike resultat som «La Mascarade».
På denne platen har Lislevand tatt med musikk av Robert de Visée (ca.1665-1732) og Francesco Corbetta (1615-1681), samt noen særdeles trivelige improvisasjoner av Lislevand selv.

Denne platen kan - som alle andre plater av Rolf Lislevand, anbefales på det varmeste. Denne snaue timen kan brukes som terapi i en stressende hverdag - og som en musikalsk opplevelse.

ROLF LISLEVAND: «La Mascarade»
ECM New Series ECM2288 (2016)
Spilletid: 48.30

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar